Лондон објављује документе о свом преговарачком ставу

Срна
Лондон објављује документе о свом преговарачком ставу

Лондон - Лондон жели да прошири доступност британске робе на тржишту ЕУ након Брегзита и да оконча директан надзор Европског суда за људска права, наводи се у документу о новом преговарачком ставу Велике Британије а који ће бити објављен током седмице.

У саопштењу британског Министарства за Брегзит наводи се да би британске службе повезане са робом требале бити укључене у преговоре са Бриселом.


У документу се, такође наглашава британски план за прекид надзора Европског суда правде након изласка Лондона из ЕУ.

У документу који ће бити објављен током седмице биће покривено пет области, роба и услуге на тржишту, повјерљивост званичних докумената и размјена информација са ЕУ, грађанско-правосудна сарадња, надзор Европског суда правде те проток подарака између Британије и ЕУ.

Преговори између Лондона и Брисела теку веома споро и трећа рунда разговора планирана је за крај августа.

Европска комисија до сада је одбијала да говори о будућем споразуму са Британијом све док не буде постигнут "довољан напредак" у неколико кључних области.

У те области спада и будућност 3,2 милиона држављана ЕУ у Британији и 1,2 милиона Британаца у чланицама ЕУ, те финансијске обавезе које износе око 100 милијарди евра колико Брисел тврди да Лондон дугује европском блоку.

Британска Влада до сад није изнијела јасан став према такозваном "нацрту о разлазу" ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана