Лавров исмева медије због поверљивих информација

Агенције
Лавров исмева медије због поверљивих информација

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров исмијавао је извјештаје америчких медија.

Медији су раније пренијели да је предсједник САД Доналд Трамп "непримјерено" подијелио с њим поверљиве информације о терористичким пријетњама, наводећи да у разговору нису пренијете "тајне" информације.

Шеф руске дипломатије, који се налази у посјети Кипру, рекао је да му је Трамп пренио како су "терористи способни да у лапотове и друге елекстронске уређаје поставе експлозивне направе које се не могу лако открити" и додао да ту нема ништа "тајновито".

Не наводећи друге детаље разговора, Лавров је рекао да не разумије у чему је ту "тајна" пошто су САД увеле забрану употребе лаптопова током летова с Блиског истока ка САД прије два мјесеца.

Лавров се рекао да се амерички медији понашају као некада комунистички листови за вријеме Совјетског Савеза који нису нудили "праве вијести".

Амерички медији су пренијели да је Трамп током недавног састанка с руским званичницима пренио повјерљиве информације Израела о плановима Исламске државе да спроводи нападе у авионима током летова путем рачунара с експлозивом.

Савјетник за националну безбједност Херберт Мекмастер је касније рекао да те информације не доводе у питање националну безбједност САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана