Lavrov i Keri razgovarali o Siriji i Ukrajini

Srna
Lavrov i Keri razgovarali o Siriji i Ukrajini

Moskva - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su putem telefona o Siriji i Ukrajini, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"U skladu sa instrukcijama predsjednika Vladimira Putina i Baraka Obame objavljenim nakon sastanka na marginama Generalne skupštine UN, dvojica šefova diplomatija nastavili su razgovore o rješenju krize u Siriji", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su razgovori vođeni o potrebi da se spriječe bilo kakvi incidenti u vazdušnom prostoru Sirije, da se koordinišu napori u borbi protiv "Islamske države" i drugih terorističkih grupacija, te o unapređenju procesa političkog rješenja u toj zemlji.

"Osim krize u Siriji, bilo je razgovora o sprovođenju mirovnog sporazuma iz Minska o Ukrajini usvojenog 12. februara, uključujući rezultate sastanka Normandijske četvorke 2. oktobra u Parizu, i o drugim bilateralnim pitanjima", dodaje se u saopštenju.

Ruske oružane snage počele su 30. septembra precizne udare na položaje "Islamske države" u Siriji, podsjeća ruska novinska agencija TASS.

Juče su četiri ruska vojna broda gađali mete sa 26 krstarećih raketa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana