Лавров и Кери разговарали о Сирији и Украјини

Срна
Лавров и Кери разговарали о Сирији и Украјини

Москва - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери разговарали су путем телефона о Сирији и Украјини, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

"У складу са инструкцијама предсједника Владимира Путина и Барака Обаме објављеним након састанка на маргинама Генералне скупштине УН, двојица шефова дипломатија наставили су разговоре о рјешењу кризе у Сирији", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да су разговори вођени о потреби да се спријече било какви инциденти у ваздушном простору Сирије, да се координишу напори у борби против "Исламске државе" и других терористичких групација, те о унапређењу процеса политичког рјешења у тој земљи.

"Осим кризе у Сирији, било је разговора о спровођењу мировног споразума из Минска о Украјини усвојеног 12. фебруара, укључујући резултате састанка Нормандијске четворке 2. октобра у Паризу, и о другим билатералним питањима", додаје се у саопштењу.

Руске оружане снаге почеле су 30. септембра прецизне ударе на положаје "Исламске државе" у Сирији, подсјећа руска новинска агенција ТАСС.

Јуче су четири руска војна брода гађали мете са 26 крстарећих ракета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана