Lavrov: Vašington da se ne igra vatrom u Siriji

Srna
Lavrov: Vašington da se ne igra vatrom u Siriji

Moskva - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je danas Americi da se "ne igra vatrom" kada je riječ o Siriji i naglasio da se moraju očuvati suverenitet i teritorijalni integritet te zemlje.

Lavrov je rekao da brine zbog mogućnosti da su akcije SAD u Siriji usmjerene na podjelu te zemlje i optužio Vašington da koristi Kurde za potkopavanje teritorijalnog integriteta Arapske Republike.


Ruski diplomata pozvao je Vašington da pažljivo razmotri svoje korake i da razmišlja o "dugoročnim interesima sirijskog naroda i svih naroda u regionu, uključujući Kurde", prenio je "Sputnjik".

"Nažalost, uz sve izjave o potrebi da se ujedine napori u borbi protiv zla terorizma, i dalje postoji želja da se ova situacija iskoristi u sužene geopolitičke svrhe i nastavljaju se pokušaji da se udaljimo od istinski kolektivnog rada", rekao je Lavrov.

On je naglasio da sirijski suverenitet i teritorijalni integritet moraju biti očuvani u skladu sa međunarodnim pravom i rezolucijama.

On je ocijenio da su izvještaji o nedavnoj pogibiji više stotina ruskih plaćenika u Siriji pokušaj da se iskoristi rat, prenijela je agencija RIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana