Лавров: Тероризам главна претња

Танјуг
Лавров: Тероризам главна претња

Сочи - Москва и Дамаск се слажу да је тероризам главна претња стабилности на Блиском истоку, изјавио је јуче руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Русија ће наставити да подржава Сирију у напорима да се избори са том претњом", рекао је Лавров новинарима послије састанка са сиријским колегом Валидом Муалемом.

Борба против тероризма мора да се води без двоструких аршина, а ваздушни напади против припадника екстремистичке Исламске државе без пристанка Дамаска су противне међународном праву, казао је Лавров, пренијела је агенција Тас с.

Раша тудеј је на сајту навела да је Лавров рекао да Москва осуђује напоре да се политички режим у Сирији свргне уз помоћ терористичких група.

Муалем је рекао да ће Русија и Сирија наставити са консултацијама са циљем проналажења политичког рјешења сукоба у Сирији.

Он је подсјетио да је у ранијим разговорима са Владимиром Путином, руски предсједник потврдио одлучност да унапређује односе са Сиријом и предсједником Башаром Асадом, пренијела је агенција Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана