Lavrov: Srbija stub stabilnosti na zapadnom Balkanu

Srna
Lavrov: Srbija stub stabilnosti na zapadnom Balkanu

Njujork - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov rekao je da je Srbija stub stabilnosti na zapadnom Balkanu i prijatelj Rusije, čiji će teritorijalni integritet i suverenitet Ruska Federacija uvijek podržavati.

Lavrov je tokom razgovora u Njujorku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posebno naglasio značaj formiranja industrijske zone između Srbije i Rusije i rekao da, inače intenzivni, bilateralni odnosi mogu i moraju da budu još bolji, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.


"Sputnjik" prenosi i da je Lavrov rekao Vučiću da Rusija cijeni svaku priliku da čuje Vučićeve procjene o onome što se dešava u regionu.

"Cijenimo svaku priliku da usaglasimo naše dalje korake o pitanjima koja nas zabrinjavaju, u interesu stabilnosti na Balkanu i u interesu razvoja zemalja regiona u skladu sa voljom njihovih naroda", dodao je Lavrov.

Vučić je rekao da je Rusija istinski prijatelj Srbije.

"Mi ćemo i ubuduće da radimo na poboljšanju saradnje na svim nivoima, političkom i ekonomskom naročito", istakao je predsjednik Srbije.

Vučić je zahvalio za podršku koju Rusija pruža Srbiji, kako u UN, tako i na međunarodnim forumima, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je naglasio da Srbija nema namjeru da postane članica NATO-a ili bilo koje druge vojne organizacije, kao i da ne planira uvođenje sankcija Rusiji, ističe se u saopštenju iz Pres službe predsjednika Srbije.

"Sputnjik" navodi da se Vučić tokom sastanka založio za dalji razvoj odnosa između dvije države na svim nivoima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana