Лавров: Србија стуб стабилности на западном Балкану

Срна
Лавров: Србија стуб стабилности на западном Балкану

Њујорк - Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров рекао је да је Србија стуб стабилности на западном Балкану и пријатељ Русије, чији ће територијални интегритет и суверенитет Руска Федерација увијек подржавати.

Лавров је током разговора у Њујорку са предсједником Србије Александром Вучићем посебно нагласио значај формирања индустријске зоне између Србије и Русије и рекао да, иначе интензивни, билатерални односи могу и морају да буду још бољи, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.


"Спутњик" преноси и да је Лавров рекао Вучићу да Русија цијени сваку прилику да чује Вучићеве процјене о ономе што се дешава у региону.

"Цијенимо сваку прилику да усагласимо наше даље кораке о питањима која нас забрињавају, у интересу стабилности на Балкану и у интересу развоја земаља региона у складу са вољом њихових народа", додао је Лавров.

Вучић је рекао да је Русија истински пријатељ Србије.

"Ми ћемо и убудуће да радимо на побољшању сарадње на свим нивоима, политичком и економском нарочито", истакао је предсједник Србије.

Вучић је захвалио за подршку коју Русија пружа Србији, како у УН, тако и на међународним форумима, као и за подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Он је нагласио да Србија нема намјеру да постане чланица НАТО-а или било које друге војне организације, као и да не планира увођење санкција Русији, истиче се у саопштењу из Прес службе предсједника Србије.

"Спутњик" наводи да се Вучић током састанка заложио за даљи развој односа између двије државе на свим нивоима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана