Лавров: Обарање Су-24 личи на планирану провокацију

Агенције
Лавров: Обарање Су-24 личи на планирану провокацију

Москва - Москва сматра да обарање руског авиона "Су-24" личи на планирану провокацију, а не на инцидент, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Лавров је рекао да је телефоном разговарао са турским министром спољних послова Феридуном Синирлиоглуом о инциденту у којем је турски авион "Ф-16" испалио ракету ваздух-ваздух и оборио руски авион "Су-24".

Синирлиоглу је изразио искрено саучешће Лаврову, објавило је руско Министарство спољних послова. Ипак, турски министар је покушао да оправда инцидент, додао је Лавров.

Синирлиоглу је рекао да Турска није знала да се ради о руском авиону.

"Озбиљно сумњамо да је у питању инцидент, зато што снимак обарања авиона указује на супротно", рекао је Лавров и додао да то у потпуности личи на планирану провокацију.

Руски званичник додао је да НАТО заташкава оно што је јуче учинило турско ваздухопловство.

Инцидент се догодио након што су руски авиони извршили ваздушне нападе на камионе "Исламске државе" који су превозили нафту.

Лавров је претходно отказао посјету Турској након што је руски авион "Су-24" оборен изнад Сирије.

"Предсједник је јасно рекао да ова ситуација не може да не утиче на руско-турске односе. У том контексту, отказан је састанак између министара спољних послова Русије и Турске, који је био планиран за 25. новембар у Истанбулу", рекао је Лавров новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана