Лавров: Москва има податке о локацијама радионица за састављање дронова

Срна
Лавров: Москва има податке о локацијама радионица за састављање дронова

Берлин - Русија посједује податке о локацијама терористичких радионица за састављање дронова и радиће на њиховом уништавању, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Он је на састанку њемачко-руског форума у Берлину рекао да су изјаве о почетку офанзиве сиријске војске у Идлибу, коју подржава Москва, извртање чињеница, будући да Сирија и Русија "само реагују на нападе из Идлиба".


"Од обавјештајних служби добили смо информације о локацијама у Идлибу гдје се дронови састављају од дијелова који су прокријумчарени у то подручје. Чим добијемо све информације, уништићемо такве радионице које служе за израду смртоносног оружја", истакао је Лавров.

Лавров је напоменуо да је веома тешко открити дронове обичним системима ваздушне одбране јер су углавном израђени од дрвета и не могу се видјети на екрану радара, јавио је ТАСС.

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков рекао је 5. септембра да су два руска бомбардера "Су-34" уништила радионицу која је припадала терористикој групи "Џабхат ел Нусра", у којој су терористи састављали дронове и чували муницију за те летјелице.

Систем противваздушне одбране руске авио-базе Хмејмим у Сирији оборио је 4. септембра двије беспилотне летјелице које су лансирали милитанти.

У подручју базе током посљедњих мјесец дана оборено је или неутрализовано 47 беспилотних летјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана