Lavrov, Keri, Zarif i Fišer o terorizmu i Iranu

Agencije
Lavrov, Keri, Zarif i Fišer o terorizmu i Iranu

Sergej Lavrov, Džon Keri, Muhamed Džavad Zarif i Hajnc Fišer razgovarali su u Beču o borbi protiv terorizma i iranskom nukelarnom programu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u izjavi novinarima rekao da nije doputovao u Beč zbog pregovora o nuklearnom programu Irana već da prije svega želi da razgovara sa svojim kolegama državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i šefom irnaske diplomatije Mohamadom Džavadom Zarifom o borbi protiv terorizma.

Lavrov se sastao i sa austrijskim predsjednikom Fišerom sa kojim je razgovarao nešto manje od sat vremena o ukrajinskoj krizi, borbi protiv terorizma i pregovorima o nuklearnom programu Irana.

Prema saopštenju iz kabineta Fišera, kako prenosi APA, Lavrov je informisao predsjednika Austrije o razgovorima koje je predsjednik Rusije Vladimir Putin vodio sa sirijskim šefom diplomatije Validom Mualemom u Moskvi.

Putin je tom prilikom pozvao na novi međunarodni savez protiv terorizma za borbu protiv ekstremističke organizacije Islamska država u Siriji i Iraku.

Kada je riječ o ukrajinskoj krizi Fišer i Lavrov su izrazili nadu da će na osnovu sporazuma iz Minska postepeno moći doći do miroljubivog riješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana