Lavrov: Izgledi za uspješan prekid vatre manji od 50 odsto

Srna
Lavrov: Izgledi za uspješan prekid vatre manji od 50 odsto

Minhen - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je vjerovatnoća da u toku sljedeće sedmice bude uspostavljen prekid vatre u Siriji manja od 50 odsto.

Na pitanje moderatora konferencije o bezbjednosti Volfganga Išingera da kaže koliko je, na skali od 1-100, uvjeren da će"prekid neprijateljstava" biti realizovan u roku od nedjelju dana, Lavrov je odgovorio: "49 odsto."


Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond, koji je sjedio pored Lavrova, rekao je da je to zvučalo više kao "negdje blizu nule."

Ruski šef diplomatije je tom prilikom ocijenio da je neophodno da postoji koordinacija između ruske i američke vojske kako bu primirje u Siriji funkcionisalo.

On je napomenuo da je svakodevna vojna saradnja između ove dvije zemlje "ključno sredstvo" za osiguranje isporuke humanitarne pomoći i kraj neprijateljstava, prenosi AP.

Lavrov se požalio da koordinacija nije otišla dalje od dogovora o izbjegavanju incidenata u vazduh i dodao da bez vojne saradnje ništa neće uspjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana