Lavrov: Histerične optužbe o miješanju Moskve u katalonsku krizu

Srna
Lavrov: Histerične optužbe o miješanju Moskve u katalonsku krizu

Moskva - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da su optužbe da se Moskva miješala u krizu u vezi sa španskim regionom Katalonijom histerične.

"Naviknuti smo na činjenicu da neki od naših zapadnih partnera nemaju ništa pametnije nego da optužuju ruske medije za miješanje u poslove drugih država i proglašavaju ih za strane agente", rekao je Lavrov.


On je dodao da su te optužbe iz glavnih gradova zapadnih zemalja, od Madrida do Londona, možda posljedica "mnoštva neriješenih unutrašnjih problema", prenio je "Sputnjik".

"Možda se takva snažna histerija podstiče kako bi se skrenula pažnja svojih glasača sa nesposobnosti da se riješe domaća pitanja", rekao je šef ruske diplomatije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da "ni španske vlasti, ni NATO niti dnevni listovi nisu pokazali niti jedan iole vrijedan argument o pouzdanosti tih optužbi".

Španski ministar spoljnih poslova Alfonso Dastis ranije je rekao da postoje dokazi o navodnim pokušajima "ruskih mreža ili hakera" da destabilizuju situaciju u Španiji i EU.

Ministar odbrane Marija Dolores de Kospedal kasnije je izjavila da Madrid ne posjeduje nikakve informacije o mogućem miješanju ruskih vlasti u situaciju u Kataloniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana