Лавров: Америка није извукла поуке из Украјине и Србије, чим размишља о Венецуели

Спутњик
Лавров: Америка није извукла поуке из Украјине и Србије, чим размишља о Венецуели

МОСКВА - Америка није извукла поуке из Украјине и Србије, када разматра све опције у Венецуели, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

“Нажалост, морамо да констатујемо — када слушамо пријетње на рачун Венецуеле, прИЈе свега из Вашингтона, како наглашавају амерички званичници да на столу остају ’све опције‘, извлачимо тужни закључак да трагедије Југославије, Ирака, Либије, Сирије и Украјине нису дале поуке које би усвојили Вашингтон и друге западне пријестонице”, изјавио је Лавров.

“Ми смо са нашим венецуеланским партнерима јединставени у ставу да би било каква употреба силе, заобилазеćи Повељу УН, одлуке СБ УН, могла да има катастрофалне посљедице за читаву савремену архитектуру међународне безбједности”, нагласио је он.

Москва је солидарна са Каракасом и подржава легитимног предсједника Венецуеле Николаса Мадура, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

“Потврдили смо солидарност са пријатељским народом Венецуеле, потврдили смо подршку законитом предсједнику којег је венецуелански народ изабрао 20. маја 2018. године и поздравили мјере које је предузела влада Николаса Мадура за спречавање даље дестабилизације ситуације”, изјавио је Лавров након разговора са венецуеланским колегом Хуаном Ареасом.

Подсјетимо данас јеамерички државни секретар Мајкл Помпео рекао да ће свака акција коју САД предузму у Венецуели бити законита и да су и даље све опције на столу, међу којима и војна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана