Kuvajtske vlasti prate rođake »Džihadiste Džona«

Agencije
Kuvajtske vlasti prate rođake »Džihadiste Džona«

Kuvajt - Kuvajtske vlasti budno prate nekoliko rođaka Mohameda Emvazija poznatijeg kao "Džihadista Džon" ili krvnik džihadističke Islamske države (IS), koji je obezglavio najmanje pet zapadnih talaca, piše danas lokalni list.

Nekoliko Emvazijevih rođaka koji žive i rade u Kuvajtu imaju britansko državljanstvo, piše kuvajtski dnevnik Al Kabas.

"Bezbjednosne agencije su preduzele neophodne mere da ih danonoćno prate", piše dnevnik pozivajući se na neimenovani izvor.

Kuvajtski dnevnik nije naveo koliko Emvazi ima rođaka koji žive i rade u Kuvajtu, dok vlasti te arapske zemlje "ćute" po tom pitanju, prenijela je agencija AFP.

Jordanski dnevnik Al Rai piše da su izvori naveli da se Emvazijev otac Džasem Abdulkarim "trenutno nalazi u Kuvajtu" i da se očekuje da će biti pozvan na razgovore od strane kuvajtskih vlasti. 

"Krvnikov" otac je ušao u Kuvajt iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koristeći svoj britanski pasoš.

Emvazijeva poseta Kuvajtu je, uglavnom, socijalne prirode i on se, kratko povezuje, sa stanovnikom Kuvajta bez državljanstva, navodi jordanski dnevnik. 

Emvazijeva porodica je iračkog porijekla i oni su podnijeli zahtev za državljastvo, ali su njihova imena uklonjena s liste potencijalnih državljana, zbog optužbi da su kolaborirali sa iračkom vojskom tokom sedmomjesečne okupacije Kuvajta 1990-1991.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana