Kurdska Šakira pjesmom protiv IS-a

Agencije
Kurdska Šakira pjesmom protiv IS-a

Erbil - Pjevačica Heli Lav najpopularniji je navijač iračkih Kurda u borbi protiv džihadista Islamske države (IS), a kako bi pokazala da ih se ne plaši, snimila je muzički spot na samo tri kilometra od njihove teritorije.

Helen Abdula, poznatija kao Heli Lav, iračka muzička pop zvijezda koju smatraju kurdskom Šakirom, u novom spotu bori se protiv Islamske države. Ona je u junu izbacila spot za pjesmu "Revolucija", a kaže da je to "poziv za Kurdistan i sve države na svijetu da se ujedine protiv terorizma i nepravde".

U jednom intervjuu izjavila je da su joj inspiracija na hiljade kurdskih boraca, pešmerge - vojne snage iračkog Kurdistana, koji se hrabro bore protiv ove terorističke grupe. Upitana kako se ona osjećala dok je snimala video na glavnoj liniji fronta, na samo tri kilometara od IS-a u Iraku, 26-godišnjakinja samouvjereno odgovara da se nije plašila.

- Mislim da je ono što radim još važnije. Osjećam da je moj glas, glas za milione ljudi koji su ućutkani, zbog toga mislim da je vrijedno - rekla je ona. Uprkos prijetnjama smrću koje je dobijala, Heli je ostala jaka govoreći "da nema razloga da se plaši".

- To znači da je poruka "Revolucije" moćna kao i njihovo oružje. Moje oružje je muzika - dodala je kurdska Šakira.

Ona je takođe tražila pomoć od američkog predsjednika Baraka Obame i istakla da Iračanima treba još oružja.

- Ako daju pešmergama oružje, možemo da uništimo neprijatelja. Ipak i sad, iako vojska nema jako oružje, ona pobjeđuje - rekla je Heli.

Heli kaže da je spot snimila blizu linije fronta sa džihadistima zato što je htjela da nešto da pešmergama, jer smatra da je ona dio njih.

- Nosim pešmerga odjeću u spotu u znak podrške borcima - rekla je Heli.

Na početku spota ona nosi papir sa natpisom "stop nasilju", dok u jednom kadru igra pored automobila na kojem je sprejom napisano "kraj ratu". Na "Jutjubu" je spot pogledalo više od dva miliona ljudi. Njena porodica je pobjegla od vladavine Sadama Huseina i većinu svog odrastanja provela je u Finskoj, a kada je napunila 18 godina, otišla je u Los Anđeles da bi ostvarila muzičku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana