Кума кокаина била једини Ескобаров ривал

Агенције
Кума кокаина била једини Ескобаров ривал

Богота - Гризелда Бланко била је једна од најозлоглашенијих колумбијских нарко-босова током седамдесетих и осамдесетих година, а њеној окрутности и владавини једини ривал могао је да буде Пабло Ескобар који је пратио њене стопе.

Док је Ескобар још увијек крао аутомобиле у Меделину, Гризелда је изградила кокаинску империју у Њујорку. Са надимком "кума кокаина" њена ужасна окрутност била је готово без премца. Укупан број убистава који стоје иза Гризелде још увијек је непознат, али процјењује се да је било негдје између 40 и 200 људи. Бланко је рођена у Картагени, а са три године преселила се са мајком у Меделин, исти град у ком је одрастао и злогласни Пабло Ескобар.

Прије тинејџерских дана, Гризелда је постала вјешт џепарош и са 14 година побјегла је од куће. Наводно, када је имала само 11 година, киднаповала је дјечаке из богатог комшилука и тражила откупнину.

Гризелда је одрасла у вријеме врло насилне Колумбије, тако да је крв и убиство нешто на шта је она навикла. У раним седамдесетим годинама, Гризелда је упознала свог другог мужа, дилера кокаина и трговца људима, Алберта Брава. Заједно су постали главни играчи у колумбијској трговини кокаином, а уштедјела је и довољно новца да се преселе у Њујорк.

Њен бизнис са кокаином процвјетао је прије свега због њихових контаката са добављачима у Колумбији, која је била тада престоница дроге. Када је због начина живота прошла све, од луксуза до затвора, вратила се у Колумбију 2004. године, она се одрекла свог криминалног живота.

Септембра 2012. године, када је у 69. години убијена у атентату мотором, методом који је она измислила, испред месаре.

Она је сахрањена на истом гробљу као Пабло Ескобаром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана