Kuća porodice iz BiH nestala u eksploziji u SAD-u VIDEO

nezavisne.com
Kuća porodice iz BiH nestala u eksploziji u SAD-u VIDEO

De Mojn - Žena porijeklom iz Bosne i Hercegovine teže je povrijeđena, a njen unuk lakše nakon što je njihovu kuću u gradu De Mojn, savezna država Ajova prvo zahvatio požar, koji je doveo do snažne eksplozije, prenijeli su lokalni mediji.

Kuća porodice porijeklom iz Bosne i Hercegovine izgorjela je u potpunosti.

Komšije koje su uspjeli snimiti eksploziju, kažu da je scena bila više nego jeziva, te da kuća izgorjela do temelja.

“Prvo sam kroz prozor u hodniku vidjela vatru, a kada sam izašla ispred kuće, cijela kuća se pretvorila u vatrenu loptu, Potpuno je izgorjela,” kaže Šejla Oglesbi, koja živi u susjednoj kući.

Prema njenim riječima, jedino što znaju da su u kući živjele tri osobe, te da je porodica iz Bosne i Hercegovine. Pretpostavlja se da su u kući živjeli starija žena, njen sin i unuk.

“Kada sam izašao vani, stariju gospođu je već iznosila ekipa hitne pomoći u ambulantna kola. Ne znam u kakvom je stanju,” kaže Kenet Šil, drugi komšija.

U momentu požara, u kući su bili baka i unuk, koji je lakše povrijeđen. Vatrogasci kažu da su u kući tragali za starijim muškarcem, sinom povrijeđene žene, ali se na kraju ispostavilo da on u momentu požara nije bio u kući.

Ipak, komšije kažu da se sve dobro završilo, s obzirom na prizor.

“Nikada u svom životu nisam vidjela nešto poput toga. Plamen se uzdizao tako visoko, iznad kuće. Iako nisam dobro poznavala porodicu, znam da su bili izuzetno pristojni i prijatni ljudi. Veoma često sam ih znala vidjeti u vrtu, koji su redovno održavali, imali su izuzetno lijepo dvorište,” kaže Oglesbi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana