Краљица за Божић напушта престо?

Daily Mail
Краљица за Божић напушта престо?

Лондон - Водећа британска кладионица "Корал" била је приморана да обустави клађење о томе да ли ће краљица Елизабета Друга најавити абдикацију у свом божићном говору, након што су неуобичајене опкладе огласиле звона за узбуну.

- Током године много се спекулисало о краљичиној будућности, али нас је најновије клађење заиста изненадило.  Сматрамо да гдје има дима, има и ватре, па смо одлучили да идемо на сигурно и обуставимо клађење - изјавила је Никола Мекгиди из компаније "Корал".

Она је рекла да актуелне опкладе указују на то да ће краљица веома брзо препустити дужност свом насљеднику. Звона за узбуну огласила су се када је непозната особа у једној филијали кладионице у Виндзору положила 200 фунти на окончање владавине краљице Елизабете ове године, при чему људи обично стављају улоге од десет до 20 фунти.

- Претпостављамо да неко зна нешто што ми не знамо - рекла је Мекгиди и додала да су опкладе у Виндзору, гдје се налази главна краљевска резиденција, по правилу "тачне".

Портпарол краљевске палате није коментарисао да ли ће краљица сићи с престола, али је подсјетио на обећање које је владарка дала у говору поводом свог 21. рођендана:

"Изјављујем пред свима да ћу цио живот - ма колико трајао - одано служити вама и нашој великој краљевској породици, којој сви ми припадамо."

На дан крунисања 1953. она је рекла: "Искрено сам се обавезала да вам служим, као што су се многи од вас обавезали према мени. Током цијелог живота и свим срцем трудићу се да оправдам повјерење које сте ми указали."

Краљица Елизабета (88) сљедеће године треба да постане монарх са најдужим владарским стажом, када ће надмашити краљицу Викторију, која је владала 63 године и седам мјесеци.

С друге стране, принц Чарлс је био престолонасљедник чак 62 од 65 година живота.

Недавно су медији објавили да краљица Елизабета Друга можда није прави насљедник британске круне, јер је ДНК анализа костију краља Ричарда Трећег показала прекид у генетском ланцу, што је открило прељубу у краљевској династији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана