Крали бицикле у Аустрији, продавали у Бањалуци

nezavisne.com
Крали бицикле у Аустрији, продавали у Бањалуци

Беч - Полиција у Аустрији ухапсила је припаднике једне банде из Босне и Херцеговине која је проваљивала у подруме и углавном крала бицикле који су касније препродавани у Бањалуци, саопштила је полиција савезне покрајине Горње Аустрије.

"Двојица држављана БиХ (19 и 24) су од љета 2017. извршили провале у најмање 64 зграде на подручју Горње Аустрије и отуђили робу у вриједности од 162.000 евра", саопштила је полиција.

Украдене бицикле слали за Бањалуку.

Двојица провалника су робу достављала трећем члану банде, власнику трговине бициклима у Бањалуци, који је робу, углавном бицикле, али и алат, препродавао даље. Он се у саопштењу наводи и као наручилац робе.

Држављани БиХ су ухваћени на дјелу и ухапшени крајем прошле године и отада се налазе у истражном затвору. Њима се пребацује серије провала као дио активности организовног криминала.

На налог државног тужилаштва у Штајеру прије неколико дана је извршен претрес трговине и складишта у Бањалуци приликом којег су пронађени бицикли али и мноштво дијелова које је у међувремену немогуће повезати с бициклима регистрованим у Аустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана