Kosta konkordija prevozila drogu

Tanjug
Kosta konkordija prevozila drogu

Rim - Italijanski putnički brod "Kosta konkordija", koji je potonuo 2012.godine, prevozio je drogu za mafiju, tvrdi italijanski dnevnik "Republika".

Kruzer, koji je prije tri godine potonuo na italijanskoj obali i u njemu su poginule 32 osobe, prevozio je veliku količinu kokaina mafijaškog udruženja Ndrangeta sa Kalabrije, dokazuju podaci priskluškivanja telefona članova bande, prenose istražitelji.

Oni se pozivaju na razgovor šefa bande Mikelea Rosija, koji je saradniku Masimu Tiralongu govorio o korišćenju Kosta konkordije za šverc narkotika.

Ndrangeta je za šverc droga, pored brodova "Kosta kruzes" koristila i brodove kompanije MSC i norveške "Norvidžan kruz lajns", koji su prevozili putnike između Evrope, Sjeverne Amerike i Kariba.

Istražitelji tvrde da su droge, koje nisu pronađene, sakrivane u "Kosta konkordiji" bez znanja viših oficira i visokih zvaničnika kompanije, ali zasigurno je bilo saučesnika u posadi.

"Kosta konkordija" je potonula 13. januara 2012. nedaleko od ostrva Džiglio, nakon što se kapetan odlučio na rizičan manevar.

Prije mjesec dana je kapetan Frančesko Sketino osuđen na 16 godina zatvora pošto ga je sud smatrao krivim za smrt putnika, jer je brod napustio prije vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana