Коалиција са лица земље збрисала град Раку

Коалиција са лица земље збрисала град Раку 22.10.2017 13:07 | Срна

Москва - Русија је оптужила коалицију предвођену САД да су сиријски град Раку "збрисали са лица земље" својом тактиком ватрених тепиха на исти начин на који су Америка и Британија бомбардовали њемачки град Дрезден 1945. године.

Руско министарство одбране саопштило је да све указује на то да Запад сада хрли да обезбиједи финансијску помоћ Раки како би прикрили доказе сопствених злочина.

Портпарол Министарства одбране генерал Игор Конашенков истакао је да је прије сукоба у Раки живјело око 200.000 људи али да их сада има око 45.000.

"Град Раку је задесила судбина Дрездена 1945. године, збрисан је са лица земље енглеско-америчким бомбардовањем", каже Конашенков.

Сиријске милиције које имају подршку коалиције предвођене САД прошле седмице прогласиле су побједу над милитантима у Раки након четворомјесечних сукоба.

Русија је поздравила обећања Запада да ће финансијски помоћ обнову Раке, али је Конашенков подсјетио да су одбијени бројни захтјеви Москве да се хуманитарна помоћ достави сиријским цивилима и у другим дијеловима те земље.

"Шта је иза ужурбаности западних пријестоница да се обезбједи финансијска помоћ само за Раку. Само је једно објашњење, желе да што је прије могуће прикрију доказ варварског бомбардовања америчких ваздухопловних снага и коалиције и да у рушевине затрпају више хиљада жослобођенихж цивила", каже Конашенков.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица