Клинтонов савјетник признао да се лично умијешао у руске изборе

Агенције
Клинтонов савјетник признао да се лично умијешао у руске изборе

Москва - Мајкл Капуто, бивши савјетник некадашњег америчког предсједника Била Клинтона, изјавио је да је 1994. године отпутовао у Русију да би помогао да дође до реизбора Бориса Јељцина на мјесто предсједника.

- Ми смо се сами мијешали у изборе. Најсмјешније је што је мене Клинтонова администрација послала у Русију да то радим - рекао је Капуто.

Он је био савјетник неколицине америчких предсједника, укључујући и Доналда Трампа.

Према његовим ријечима, америчко мијешање у изборе у то вријеме није прошло непримијећено, већ су све политичке партије које су биле укључене у изборе захтијевале да престане да ради то што ради.

- Говорили су да престанем да се мијешам у изборе. Сад схватам сву ту иронију - додао је Капуто.

Он је такође навео да је Москва можда за трунку радије видјела Доналда Трампа на мјесту предсједника него његову супарницу Хилари Клинтон.

- Она им се није свиђала, представљала је проблем. Међутим, она је била предвидива, апсолутно предвидива. Мислили су да је можда Трамп бољи, али је он непредвидив. То је руска традиција, сваки пут треба изабрати предвидиву варијанту - истакао је он.

Капуто је додао и да Трамп покушава да успостави бољи однос са другим земљама, па тако и са Русијом.

- Трамп и Путин имају шансу да промијене досадашњи манир успостављања сарадње, али ми све те покушаје саботирамо којекаквим истрагама - навео је Капуто.

Иначе, Мајкл Капуто је био савјетник америчког предсједника Роналда Регана, затим је консултовао Џорџа Буша приликом предизборне кампање. Био је укључен и у кампању Доналда Трампа као његов савјетник током прошлогодишњих предсједничких избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана