Ким Џонг Ун: Испаљење ракета на копнени дио Америке неизбјежно

Ким Џонг Ун: Испаљење ракета на копнени дио Америке неизбјежно 23.09.2017 23:13 | Srna

Њујорк - Сјеверна Кореја саопштила је данас да је испаљење ракета на копнени дио САД "неизбјежно" након што је предсједник Доналд Трамп сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна назвао "ракетним човјеком".

Сјевернокорејски министар спољних послова Ри Јонг Хо изнио је свој коментар пред Генералну скупштину УН неколико часова након што си амерички бомбардери у пратњи борбених авиона прелетјели међународним ваздушним простором изнад вода источно од Сјеверне Кореје.

"Кроз тако дугу и тешку борбу, сада смо коначно на неколико корака од коначног завршетка наше државне нуклеарне силе. Безуспјешно је надати се да постоји шанса да ће Сјеверна Кореја имало бити потресена или да ће промјенити свој став због оштријих санкција непријатељских снага", нагласио је Хо пред окупљенима у Генералној скупштини УН.

Трамп је објавио нове америчке санкције крајем седмице и истакао је да ће тиме обухватити компаније и институције које финансирају трговину са Сјеверном Корејом.

Почетком мјесеца, Савјет безбједности УН је једногласно усвојио девету рунду санкција Пјонгјангу због нуклеарног и ракетног програма.

Шеф сјевернокорејске дипломатије, који је нагласио да је крајњи циљ Пјонгјанга успостављање "равнотеже моћи са САД", одговорио је да је сам Трамп у "самоубилачкој мисији". Амерички предсједник је нешто раније изјавио да је Ким Џонг Ун у самоубилачкој мисији.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица