Ким Дотком банкротирао

Срна
Ким Дотком банкротирао

Велингтон - Интернет могул Ким Дотком, један од најтраженијих сајбер бјегунаца, изјавио је да је потрошио сав свој новац током трогодишње правне борбе против захтјева за изручење у САД по оптужби за пиратерију.

Пиратеријом филмова, музике и осталих садржаја путем "Мегааплоуда" зарадио је више од 200 милиона долара.

Дотком, становник Новог Зеланда, који је некада посједовао колекцију аутомобила олдтајмера и велику кућу, а велике суме трошио на луксузна путовања по свијету, рекао је да се његово богатство истопило усљед великих правних трошкова и да су га његови адвокати напустили.

Овај њемачки држављанин требало би данас да се појави пред судом у Новом Зеланду, када ће можда бити задржан у притвору због наводног кршења услова пуштања на слободу уз плаћање кауције.

Саслушање о захтјеву за изручење биће одржано средином 2015. године.

Дотком, познат и под именом Ким Шмиц, оптужен је за масовно кршење ауторских права поводом рада веб сајта за дијељење фајлова "Мегааплоуд", који је основао 2005. године.

- Мој правни тим недавно је поднио оставку зато што сам остао без новца након што сам потрошио десет милиона долара у покушају да се одбраним. Званично сам банкротирао - рекао је Дотком.

"Мегааплоуд" је на врхунцу популарности заузимао четири одсто укупног саобраћаја на интернету, а његови корисници су складиштили и дијелили фајлове разних садржаја, од снимака са вјенчања до холивудских филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана