Karan: Zatraženo izuzeće Arnautovića

Srna
Karan: Zatraženo izuzeće Arnautovića

Banjaluka - Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike podnijela je zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji BiH /CIK/ za izuzeće člana ove komisije Suada Arnautovića zbog političkih stavova kojima je u pitanje doveo svoju nepristrasnost, izjavio je danas predsjednik ove komisije Siniša Karan.

"Arnautović je, kao član CIK-a, posredstvom pisanog medija iznio stav ne samo o našem zahtjevu, koji još nije riješen, nego i o referendumu o Danu Republike. On je time prekršio Izborni zakon BiH, odnosno principe nezavisnosti i nepristrasnosti koji se direktno odnose na biračka tijela i izborne komisiuje", rekao je novinarima Karan.

On je podsjetio da je Komisija za sprovođenje referenduma 16. avgusta uputila zahtjev CIK-u BiH da dostavi izvod iz centralnog biračkog spiska za sva lica koja imaju pravo izbornog glasa za Republiku Srpsku i građane Brčko distrikta za državljanstvom Srpske.

"Sumnjamo u sposobnost Arnautovića da na nepristrasan i nezavisan način učestvuje u donošenju odluke CIK-a o navednom zahtjevu", dodao je Karan.

Arnautović je juče u izjavi sarajevskom listu "Oslobođenje" odluku o referendumu o Danu Republike nazvao antidejtonskom i antiustavnom, a dostavljanje biračkih spiskova nezakonitim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana