Камионом смрти у Берлину управљао војник ИД?

Агенције
Камионом смрти у Берлину управљао војник ИД?

Берлин - Исламска држава преузела је одговорност за напад камионом на божићном сајму у Берлину, саопштила је екстремистичкој групи блиска агенција Амак, јавља Риојтерс.

"Нападач у Берлину је војник Исламске државе",наводи се између осталог у објави агенције.

Додаје се како је тај 'војник' одговорио на позив Исламске државе да нападне државе чланице коалиције које се боре против ове терористичке организације на подручју Сирије, Ирака и Либије.

Ипак, није могуће потврдити аутентичност ове тврдње, с обзиром да нападач још није ухваћен те је немогуће рећи да је ли и на који начин повезан са Исламском државом, која је у неколико наврата преузимала одговорност за крвопролића којима, према тврдњама истражитеља, није директно управљала.

У нападу који се догодио на божићном вашару у Берлину у понедјељак увече погинуло је најмање 12 особа, а на десетине је повређено.

Њемачка полиција је раније данас пустила из притвора особу која је ухапшена под сумњом да је управљала камионом којим је изведен трагични напад у Берлину.

Како преносе свјетски медији, 23-годишњи Пакистанац је пуштен на слободу пошто истрага није довела до доказа да је он повезан с нападом.

Њемачка полиција се налази у потпуном ћорсокаку, нема никакву идеју гдје би могла да се налази особа која је управљала камионом и за коју се претпоставља да је убила возача, пољског држављанина Лукаша Урбана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана