Камионџија из БиХ направио 17 прекршаја одједном

radiosarajevo.ba
Камионџија из БиХ направио 17 прекршаја одједном

Салцбург - Двадесеттрогодишњи возач камиона поријеклом из БиХ “папрено” је кажњен у Аустрији јер је одједном направио чак 17 административних прекршаја.

 

 

Њега су у  раним јутарњим сатима 11. априла зауставили службеници покрајинског одјељења саобраћајне полиције Салцбурга на контролном пункту Кухл док је возио шлепер с полуприколицом словеначких регистарских таблица.

Разлог заустављања била је прекорачење брзине јер је 23-годишњи држављанин БиХ возио шлепер 94 km/h на мјесту гдје је ограничење 80 km/h.

Полицијски службеници одлучили су се за мало детаљнији преглед возила и возача који их је скоро шокирао. Установили су да је терет у шлеперу – 22,3 тоне кромпира – био потпуно неосигуран.

То није све, показало се да младић има двије чиповане возачке карте које су обавезне за професионалне возаче. Двије карте возач из БиХ је наизмјенично користио како би прикрио законом прописани ритам вожње и обавезних одмора.

На крају је зарадио пријаву због укупно 17 административних прекршаја! Морао је да положи сигурносни депозит од 4.000 евра, а друга возачка картица му је одузета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана