Камерон се састаје са лидерима Уније

Срна
Камерон се састаје са лидерима Уније

Брисел - Британски премијер Дејвид Камерон састаће се данас први пут са лидерима ЕУ од када је његова земља на референдуму изгласала иступање из овог блока.Камерон ће на самиту у Бриселу водити разговоре о посљедицама референдумског резултата и наредним корацима.

Лидери Њемачке, Француске и Италије изјавили су јуче да не може бити "формалних или неформалних" разговора о "Брекситу" у овој фази.


Британски премијер ће имати радну вечеру са лидерима ЕУ послије састанка са предсједником Европског савјета Доналдом Туском и предсједником Европске комисије Жан-Клодом Јункером.

У међувремену, британски министар здравља Џереми Хант позвао је на одржавање другог референдума о условима изласка Британије из ЕУ, пренио је Би-Би-Си.

Он је рекао да процес иступања треба одгодити све до сљедећих избора, односно да га не треба покренути прије 2022. године. Он је први министар који је јавно упутио овакав позив.

Хант, од којег се очекује да ће се кандидовати за највишу функцију послије Камероновог повлачења, рекао је да Британија мора остати дио јединственог тржишта ЕУ.

Он је поменуо идеју "Норвешка плус", о аранжману изван ЕУ, у којем би Британија задржала садашње трговинске бенефиције, али би преговарала о ревидираним правилима за имиграцију.

Хант је рекао да треба преиспитати правило по којем сви грађани земаља ЕУ имају право да живе и раде у другим државама чланицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана