Камерон: Слиједе збори високог ризика, »на ивици ножа«

Агенције
Камерон: Слиједе збори високог ризика, »на ивици ножа«

Лондон - Британски премијер Дејвид Камерон рекао је на партијској конференцији његових конзервативаца да је изборна кампања у тој земљи "на ивици ножа".

"Ово није било какав избор. Ово су избори високог ризика. Ово је избор 'на ивици ножа' и може се само пресјећи на два дијела: конзервативци или лабуристи. Британија ће напредовати, или ће се вратити уназад", рекао је Камерон.

Кампања за парламентарне изборе 7. маја званично ће почети у понедјељак, када ће парламент бити разријешен. Истраживања јавног мњења предвиђају да ниједна партија неће освојити већину мјеста у парламенту.

Као знак да слиједи тијесна и оштра трка, Камерон је лично напао лидера опозиционих лабуриста Еда Милибанда.

"Знам шта ова улога (премијера) подразумијева, и искрено, не мислим да Ед Милибанд то има. Неки људи могу да кажу: 'Не гледај на то као на нешто лично', али када дође до тога ко је премијер, лично постаје национално", оцијенио је Камерон.

Он је окарактерисао Милибандову Лабуристичку странку као "гомилу лицемјерних, претенциозних, безнадежних, циничних социјалиста".

Милибанд је почео своју кампању јуче, са врха лондонке Орбит куле, са обећањем да ће сачувати Националну здравствену службу, која је у финансијским проблемима.

И Камерон је ситуацију са здравственом службом прогласио једним од приоритета, обећавши да ће омогућити да људи имају приступ љекарима и болницама седам дана у недјељи.

"Са будућом конзервативном владом, имаћемо заиста Националну здравствену службу седам дана у недјељи", истакао је Камерон, мада није прецизирао на који начин ће бити обезбијеђена средства за то.

Камеронова коалициона влада је смањила потрошњу за милијарде фунти како би смањила дефицит земље, додајући да ће мјере штедње бити настављене и у њеном евентуалном другом мандату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана