Kalašnjikov: Amerika da vrati Srbiji Kosmet, pa onda da drži lekcije drugima

Srna
Kalašnjikov: Amerika da vrati Srbiji Kosmet, pa onda da drži lekcije drugima

Beograd - Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove Zajednice nezavisnih država i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov pozvao je danas američkog predsjednika Donalda Trampa i Zapad da Srbiji vrate Kosovo i Metohiju.

On je ocijenio da je Trampov poziv međunarodnoj zajednici da se bori protiv prijetnji nacionalnom suverenitetu ciničan posebno jer dolazi od predsjednika države koja je razrušila cio svjetski poredak.


"Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvorili Pandorinu kutiju", rekao je Kalašnjikov, prenosi "Sputnjik".

On je podsjetio da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata Ujedinjenih nacija, dok je odvajanje Kosova proteklo bez ikakvog referenduma i nasilno.

"Ako je Tramp ovim gađao Krim morao bi da zna da je poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata", podsjetio je Kalašnjikov.

On je dodao da su SAD razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije.

"To je najgori mogući cinizam. Neka prvo /Srbiji/ vrate Kosovo", rekao je Kalašnjikov.

Tramp je na sjednici Generalne skupštine UN pozvao međunarodnu zajednicu da se bori protiv prijetnji nacionalnom suverenitetu.

U tom kontekstu je pozvao na suprotstavljanje opasnostima koje prijete suverenitetima država "od Ukrajine do Južnokineskog mora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana