Калашњиков: Америка да врати Србији Космет, па онда да држи лекције другима

Срна
Калашњиков: Америка да врати Србији Космет, па онда да држи лекције другима

Београд - Шеф Комитета Државне думе Русије за послове Заједнице независних држава и евроазијске интеграције Леонид Калашњиков позвао је данас америчког предсједника Доналда Трампа и Запад да Србији врате Косово и Метохију.

Он је оцијенио да је Трампов позив међународној заједници да се бори против пријетњи националном суверенитету циничан посебно јер долази од предсједника државе која је разрушила цио свјетски поредак.


"Почнимо од Косова. Ко је раскомадао Југославију? Американци су кренули тим путем и отворили Пандорину кутију", рекао је Калашњиков, преноси "Спутњик".

Он је подсјетио да је бивша Југославија разбијена уз игнорисање свих међународних норми и без мандата Уједињених нација, док је одвајање Косова протекло без икаквог референдума и насилно.

"Ако је Трамп овим гађао Крим морао би да зна да је полуострво ушло у састав Русије на основу воље народа на референдуму и без иједне жртве и грађанског рата", подсјетио је Калашњиков.

Он је додао да су САД разориле међународно право, а сада покушавају да другима држе лекције.

"То је најгори могући цинизам. Нека прво /Србији/ врате Косово", рекао је Калашњиков.

Трамп је на сједници Генералне скупштине УН позвао међународну заједницу да се бори против пријетњи националном суверенитету.

У том контексту је позвао на супротстављање опасностима које пријете суверенитетима држава "од Украјине до Јужнокинеског мора".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана