Јункер плесом уочи говора исмијевао Мејову?

Tanjug
Јункер плесом уочи говора исмијевао Мејову?

БРИСЕЛ - Предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер данас је у говору у Европском комитету региона позвао на "спречавање марша ка ''не-Европи'' чија су инспирација глупи националисти".

"Морамо рећи ''не'' свим популистичким покретима. Правим разлику између евроскептика, који имају своје захтјеве, у односу на ограничене популисте и глупе националисте. Они нису иста ствар. Морамо да спречимо овај марш ка не-Европи чија су инспирација глупи популисти и ограничени националисти", поручио је Јункер у говору на отварању Европске недјеље градова и региона.

Анса преноси да је Јункер, излазећи на бину, отплесао пар корака уз звуке клавира и подсјећа да је слично учинила и британска премијерка Тереза Меј приликом доласка на недавни конгрес њене Конзервативне партије, само уз мелодије пјесме групе "Аба".

Ројтерс наводи да је Јункер овим малим плесом, на који се одлучио пошто уводна музика није престајала иако је он био спреман за говор, изазвао смијех окупљених, на који је предсједник Европске комисије узвратио великим осмијехом.

Иако је Јункеров портпарол казао да импровизовани перформанс бившег премијера Луксембурга "није био усмјерен против било кога" и додао да предсједник Европске комисије "гаји велико поштовање" према Мејовој, британски медији јавили су да је овај плес дјеловао као ругање на њен рачун.

Она је прошле недјеље изашла на бину торијевске конференције уз тактове "Абине" пјесме "Денсинг квин", што је био гег на сопствени рачун пошто је током недавне посјете Јужној Африци плесала са дјецом школског узраста. На тој конференцији Мејова је у говору позвала своју подијељену странку да стане иза њених напора усмјерених ка постизању уређеног британског изласка из Европске уније.

Ројтерс наводи да је про-Брегзитовски "Дејли мејл" објавио да је дјеловало да је Јункер плесом "исмијавао" Мејову Маy, а сличног мишљења је и телевизија ИТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана