Junker Britancima: Zašto ste ovdje?

Srna
Junker Britancima: Zašto ste ovdje?

Brisel - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upitao je poslanike iz britanske partije UKIP zbog čega prisustvuju današnjoj sjednici Evropskog parlamenta na kojoj će se razgovarati o posljedicama odluke britanskih građana da napuste Uniju.

U obraćanju parlamentu Junker je istakao da se mora poštovati britanska demokratija i način na koji Britanci izražavaju svoj stav, što su slabim aplauzom pozdravili prisutni članovi UKIP-a.

"Ovo je posljednji put da ovdje aplaudirate i donekle sam iznenađen da ste tu. Vi se borite za izlazak. Britanski narod je glasao za odlazak iz Unije. Zašto ste ovdje?", nastavio je Junker.

On je rekao da se neće izvinjavati zato što je "tužan" zbog rezultata britanskog referenduma i dodao da on nije robot, odnosno sivi birokrata.

Predsjednik Evropske komisije pozvao je Britaniju da brzo objasni šta želi od EU u novoj vezi, ali insistira na tome da je svom osoblju naložio da ne započinje preliminarne razgovore sa britanskim zvaničnicima dok London ne pokrene mehanizam za napuštanje EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana