Јункер Британцима: Зашто сте овдје?

Срна
Јункер Британцима: Зашто сте овдје?

Брисел - Предсједник Европске комисије Жан-Клод Јункер упитао је посланике из британске партије УКИП због чега присуствују данашњој сједници Европског парламента на којој ће се разговарати о посљедицама одлуке британских грађана да напусте Унију.

У обраћању парламенту Јункер је истакао да се мора поштовати британска демократија и начин на који Британци изражавају свој став, што су слабим аплаузом поздравили присутни чланови УКИП-а.

"Ово је посљедњи пут да овдје аплаудирате и донекле сам изненађен да сте ту. Ви се борите за излазак. Британски народ је гласао за одлазак из Уније. Зашто сте овдје?", наставио је Јункер.

Он је рекао да се неће извињавати зато што је "тужан" због резултата британског референдума и додао да он није робот, односно сиви бирократа.

Предсједник Европске комисије позвао је Британију да брзо објасни шта жели од ЕУ у новој вези, али инсистира на томе да је свом особљу наложио да не започиње прелиминарне разговоре са британским званичницима док Лондон не покрене механизам за напуштање ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана