Jermakov: Gdje je bila solidarnost Britanije i Amerike kad je bombardovana Srbije?

Srna
Jermakov: Gdje je bila solidarnost Britanije i Amerike kad je bombardovana Srbije?

Beograd - Direktor odsjeka za pitanja neširenja i kontrolu naoružanja Rusije Vladimir Jermakov izjavio je da bi, kada je riječ o solidarnosti u vezi sa slučajem "Skripalj", volio da su SAD i Velika Britanija pokazale solidarnost sa srpskim narodom za vrijeme NATO bombardovanja.

Jermakov je, povodom izjave predstavnika američke Ambasade u Moskvi da se SAD solidarišu sa Velikom Britanijom povodom slučaja "Skripalj", rekao i da ta situacija u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog obavještajca Sergeja Skripalja nikome nije jasna, kao i da optužbe na račun Rusije uopšte ne zabrinjavaju ruske vlasti.


"Optužujete Rusiju? Toliko smo optužbi od vas čuli, iskreno da kažem, više nas ni ne dotiču. Želimo da istražujemo to što se desilo u Solsberiju - hajde to da uradimo. To je solidarnost", rekao je on na brifingu za akreditovane ambasadore u Moskvi", prenosi "Sputnjik".

On je pozvao da se otkriju informacije o tom događaju.

Diplomata je podsjetio da u Velikoj Britaniji svuda postoje kamere. "Sve ste zabilježili. Podijelite informacije - pomoći ćemo vam u istrazi", naveo je Jermakov.

On je podsjetio i na situaciju u vezi sa obaranjem malezijskog "boinga" u julu 2015. godine.

"U SAD imate zabilježene podatke o tome ko je oborio žboingž... Apsolutno ste sve zabilježili, tamo je bio vaš satelit. Stalno ćutite o tome. Istraga se našla u ćorsokaku i Rusiju opet nisu pozvali. Ponavljam - optužili su Rusiju prije nego što je žboingž pao. To je svima jasno", rekao je Jermakov.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana