Јермаков: Гдје је била солидарност Британије и Америке кад је бомбардована Србије?

Срна
Јермаков: Гдје је била солидарност Британије и Америке кад је бомбардована Србије?

Београд - Директор одсјека за питања неширења и контролу наоружања Русије Владимир Јермаков изјавио је да би, када је ријеч о солидарности у вези са случајем "Скрипаљ", волио да су САД и Велика Британија показале солидарност са српским народом за вријеме НАТО бомбардовања.

Јермаков је, поводом изјаве представника америчке Амбасаде у Москви да се САД солидаришу са Великом Британијом поводом случаја "Скрипаљ", рекао и да та ситуација у вези са тровањем бившег руског обавјештајца Сергеја Скрипаља никоме није јасна, као и да оптужбе на рачун Русије уопште не забрињавају руске власти.


"Оптужујете Русију? Толико смо оптужби од вас чули, искрено да кажем, више нас ни не дотичу. Желимо да истражујемо то што се десило у Солсберију - хајде то да урадимо. То је солидарност", рекао је он на брифингу за акредитоване амбасадоре у Москви", преноси "Спутњик".

Он је позвао да се открију информације о том догађају.

Дипломата је подсјетио да у Великој Британији свуда постоје камере. "Све сте забиљежили. Подијелите информације - помоћи ћемо вам у истрази", навео је Јермаков.

Он је подсјетио и на ситуацију у вези са обарањем малезијског "боинга" у јулу 2015. године.

"У САД имате забиљежене податке о томе ко је оборио жбоингж... Апсолутно сте све забиљежили, тамо је био ваш сателит. Стално ћутите о томе. Истрага се нашла у ћорсокаку и Русију опет нису позвали. Понављам - оптужили су Русију прије него што је жбоингж пао. То је свима јасно", рекао је Јермаков.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана