Jedna riječ zbunila Amerikance tokom debate Hilari i Trampa

Tanjug
Jedna riječ zbunila Amerikance tokom debate Hilari i Trampa

Vašington - Predsjednička debata Hilari Klinton i Donalda Trampa očekivano je izazvala veliko interesovanje Amerikanaca i svjetske javnosti.

Uz činjenicu da je to bila debata o kojoj se najviše tvitovalo u istoriji Tvitera, na vidjelo je izašao i podatak da je riječ temperament bila najpopularnija riječ u pretraživanju Gugla za vrijeme debate.

Nakon što su se kandidati u dijelu debate pozabavili temperamentima jedno drugoga, upravo tu riječ su Amerikanci odjednom masovno počeli da ubacujui u pretraživanje, prenosi portal Indeks.hr.

Onlajn riječnik Merijam Vebster tako je zabilježio porast pretrage riječi "temperament" od čak 78 puta u odnosu na uobičajeno pretraživanje, a bila je to i najpopularnija riječ u pretraživanju.

Čini se da veliki dio Amerikanaca ne zna šta je temperament, ili su ih barem zbunile izjave predsjedničkih kandidata.

"Mnogo bolje rasuđujem od nje. To uopšte nije upitno. Takođe imam i mnogo bolji temperament od nje, znate?", odgovorio je Tramp na pitanje moderatora o tome zašto misli da je njegovo prosuđivanje bolje od prosuđivanja Hilari Klinton.

"Mislim da je moj najjači adut uopšte moj temperament. Imam temperament pobjednika. Znam kako da pobjedim", nastavio je Tramp i izazvao smijeh u publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana