Извукли дјечака из канализације Бетменовим методима

Агенција
Извукли дјечака из канализације Бетменовим методима

Лос АнђелеС - Тринаестогодишњи Џеси Хернандес само је чудом спасен из канализационе цијеви у Лос Анђелесу, гдје је провео скоро 13 часова, преносе амерички медији.

Хернандес је, док се играо са другом дјецом у једној напуштеној згради пропао кроз дрвене даске на дубину од осам метара и завршио у токсичном подземном лавиринту градског канализационог система, преноси Си-Би-Ес њуз.

Несрећа се догодила у недјељу послије подне. Дјеца су одмах обавијестила одрасле, који су позвали хитну службу, а спасиоци су камерама претраживали канализационе цијеви.

- Потрага која је трајала 13 часова била је трка са временом, јер је шанса за преживљавање смањена у том токсичном окружењу - рекао је Ерик Скот из ватрогасног одјељења Лос Анђелеса.

Током потраге више од 100 ватрогасаца прегледало је око 730 метара цијеви лавиринта канализационог система са различитом дубином воде, која се креће 24 километара на час.

Спасиоци, како је наведено, нису могли да уђу у систем због опасног окружења, због чега су користили камере или популарне "бетменовске методе".

Џесија су пронашли када су видјели отиске прстију на једној канализационој цијеви, послије чега су на тој локацији одмах отворили шахт.

Дјечак је пронађен на око километар и по од мјеста гдје је пропао, на дубини од три метра и извучен је помоћу безбједносних цријева, преноси АП.

Здравље није угрожено

Одмах по спасавања Џеси Хернандес је подвргнут детаљним прегледима. Осим мањих огреботина и убоја, који су настали падом, дјечак није имао других повреда. Што је најважније, није било тровања, с обзиром на то да је у простору са токсичним материјама провео више од пола дана.

- Сигурно је да ће се због претрпљеног страха сјећати ове ружне анегдоте цијели живот. На срећу млад је и психичких посљедица не би требало да буде - казали су љекари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана