Izvršeno i drugo hapšenje u Londonu

Srna
Izvršeno i drugo hapšenje u Londonu

London - Britanska policija saopštila je danas da je izvršeno drugo hapšenje u sklopu istrage o nedavnom bombaškom napadu u metrou u Londonu kada je povrijeđeno 30 osoba.

U saopštenju se navodi da je 21-godišnji mladić uhapšen u predgrađu Haunslou u zapadnom dijelu Londona.


On je priveden u sklopu Zakona o borbi protiv terorizma i prebačen je u policijsku stanicu u južnom dijelu britanske prijestonice.

Policija je juče saopštila da je uhapšen 18-godišnjak u sklopu istrage o bombaškom napadu u metrou u Londonu gdje je povrijeđeno tridesetak osoba.

Britanski premijer Tereza Mej rekla je da nivo bezbjednosti podignut na "kritični" što znači da je prijetnja od napada neminovna.

Improvizovana eksplozivna naprava, kako preliminarni rezultati istrage pokazuju, nije aktivirana na odgovarajući način i od početka godine je peti veći teroristički napad, a za koji je odgovornost preuzela "Islamska država".

Bomba je aktivirana u metrou u centralnom dijelu Londona u vrijeme saobraćajnog špica. Nekoliko putnika je zadobilo opekotine a ostali su povrijeđeni u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su ljudi pokušali da pobjegnu sa stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana