Извршено и друго хапшење у Лондону

Срна
Извршено и друго хапшење у Лондону

Лондон - Британска полиција саопштила је данас да је извршено друго хапшење у склопу истраге о недавном бомбашком нападу у метроу у Лондону када је повријеђено 30 особа.

У саопштењу се наводи да је 21-годишњи младић ухапшен у предграђу Хаунслоу у западном дијелу Лондона.


Он је приведен у склопу Закона о борби против тероризма и пребачен је у полицијску станицу у јужном дијелу британске пријестонице.

Полиција је јуче саопштила да је ухапшен 18-годишњак у склопу истраге о бомбашком нападу у метроу у Лондону гдје је повријеђено тридесетак особа.

Британски премијер Тереза Меј рекла је да ниво безбједности подигнут на "критични" што значи да је пријетња од напада неминовна.

Импровизована експлозивна направа, како прелиминарни резултати истраге показују, није активирана на одговарајући начин и од почетка године је пети већи терористички напад, а за који је одговорност преузела "Исламска држава".

Бомба је активирана у метроу у централном дијелу Лондона у вријеме саобраћајног шпица. Неколико путника је задобило опекотине а остали су повријеђени у људском стампеду покренутом након што су људи покушали да побјегну са станице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана