Израелска војска: Нисмо се крили иза руског “иљушина”

Танјуг
Израелска војска: Нисмо се крили иза руског “иљушина”

Тел Авив - Израелска војка и даље тврди да њихови борбени авиони нису користили руски авион “иљушин Ил-20” као заклон од сиријских пројектила јер су, како наводе, били у ваздушном простору Израела, када је руска летјелица оборена.

“Израелске ваздухопловне снаге нису се криле ни иза једне летјелице и израелски авион био је у израелском ваздушном простору у вријеме обарања руског авиона”, наводи се у саопштењу које су израелске обрамбене снаге објавиле на свом налогу на Твитеру.

Како се наводи, механизам за избјегавање сукоба функционисао је у “релевантном временском оквиру” као што функционише у протекле двије и по године.

У саопштењу се истиче да је даља координација са руском војском у Сирији у интересу обје земље, преноси ТАС С.

“Наставак координације је у заједничком интересу у вријеме различитих регионалних изазова”, поручује се у саопштењу.

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков раније данас је изјавио да су ваздушне снаге Израела и они који су доносили одлуке једини кривци за обарање руског авиона “Ил-20” у Сирији.

Према његовим ријечима, “објективни подаци показују да акције израелских пилота које су довеле до смрти 15 припадника руске војске, указују или на недостатак професионалности или на кривични преступ из нехата”.

“Због тога вјерујемо да су за трагедију руског авиона “ИИ-20” једини кривац израелске ваздушне снаге и они који су доносили одлуке у таквим акцијама”, казао је генерал Конашенков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана