Израелска обавјештајна служба спријечила обарање путничког авиона

Срна
Израелска обавјештајна служба спријечила обарање путничког авиона

Јерусалим - Израелска обавјештајна служба осујетила је напад "Исламске државе" на путнички авион на лету Сиднеј-Абу Даби, рекао је израелски премијер Бењамин Нетањаху на састанку са лидерима америчких Јевреја у Јерусалиму.

Он је рекао да су информације које је обезбиједила израелска обавјештајна служба помогле да се спријечи терористички напад у авиону аустралијске авио-компаније прошлог јула.


"Израелска обавјештајна служба спријечила је обарање аустралијског авиона, спријечила је незамислив покољ“, рекао је Нетањаху, додајући да би тај напад, да је спроведен у дјело, изазвао велике поремећаје у глобалном авио-саобраћају.

Нетањаху је додао да је то само један од више десетина терористичких напада које је Израел спријечио широм свијета, пренио је "Спутњик".

Прије говора Нетањахуа, израелска војска саопштила је да је "Јединица 8200" војне обавјештајне службе осујетила напад џихадиста "Исламске државе" на путнички авион.

"Овим су спашене десетине живота невиних људи. 'Јединица 8200' показала је да је озбиљан играч у обавјештајном рату против 'Исламске државе'", саопштила је војска.

Војска је, такође, објавила да су информације које је обезбиједила ова елитна јединица, користећи софистицирану технологију, резултирала хапшењем двојице милитаната "Исламске државе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана