Избјеглице стигле у Беч

Б92
Избјеглице стигле у Беч

Бeч - На стотине избеглица допутовало је данас поподне са више возова из Будимпеште у Беч, саопштила је вечерас аустријска полиција.

По доласку на бечку станицу Вестбанхоф, многи од избјеглица су прешли у други воз и упутили се у Салцбург, друга група је кренула за Минхен, а цијели тај процес надгледала је полиција, јавила је агенција АФП.

Агенције су претходно јавиле да су четири воза прешла поподне из Мађарске у Аустрију.

Аустријске жељезнице раније су саопштиле да је један воз задржан на граници, јер је био пренатрпан, док је бечка полиција поручила да ће Аустрија провјеравати да ли су избјеглице тражиле азил у Мађарској, и да их неће пропуштати, ако су то учиниле.

Остали мигранти моћи ће да остану у Аустрији двије седмице, док не одлуче да ли да траже азил у тој земљи.

Раније данас, воз с групом од око 400 избјеглица, заустављен је на граници са Аустријом, само неколико часова по поласку из Будимпеште.

Претходно се на жељезничким станицама у Мађарској окупило неколико хиљада избјеглица којима је дозвољено да се укрцају у возове и крену за Аустрију и Њемачку.

Од нкедеље увече на границама на истоку Аустрије примјењују се контроле као прије почетка примјене Шенгенског споразума.

Након недавне трагедије у којој је 71 избеглица изгубила живот у камиону кријумчара Аустрија је увела контроле камиона на границама на истоку земље.

Аустрија се на истоку граничи са Мађарском, Словачком, Словенијом и Чешком Републиком.

У протекла три дана мађарска полиција је ухватила 8.792 мигранта који су покушали да уђу у Мађарску, већином преко Србије, наводи британска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана