Избјеглица из Ирака силовао 10-годишњег дјечака у Аустрији

Танјуг
Избјеглица из Ирака силовао 10-годишњег дјечака у Аустрији

Беч- Избеглица из Ирака ухапшен је због тога што је у децембру силовао 10-годишњег дјечака на базену у Бечу, саопштила је аустријска полиција.

Осумњичени силоватељ, који је у Аустрију дошао преко Балкана 13. септембра, признао је полицији да је то учинио из "хитне сексуалне потребе", наводе локални медији, позивајући се на записник са испитивања.


Упитан да ли су таква дјела законита у његовој земљи, он је рекао да је свијестан да су таква дела забрањена у свакој земљи у свијету и признао да је направио "огромну грешку", преноси "Раша тудеј".

"Поднијета је тужба због силовања 10-годишњег дјечака на базену у Терезинбаду. Утврдили смо да је осумњичени 20-годишњи мушкарац који живи у Бечу. Ухапшен је и послат у затвор у Јосефштаду", рекао је јуче главни инспектор Роман Хахслингер.

Како је додао, осумњичени је ирачки држављанин који у Бечу има избјеглички статус.

Хахслингер је нагласио да људи не треба да брину, те да је "Беч безбједан град и да се ту ништа није промјенило".

Осумњичени мушкарац, чије име није објављено, 2. децембра је увукао дјечака у свлачионицу базена и напао га.

Када је дјечак рекао спасиоцу шта се догодило, хитно су позвали полицију.

Успијели су да ухвате нападача на базену који се, на њихово запрепашћење, умјесто да је побјегао са мјеста злочина, забављао скачући са даске високе три метра, преноси лист "Ди Хојте".

Дјечак, који је претрпио више унутрашњих повреда, пребачен је у дјечју болницу.

Државни тужилац је осумњиченог мушкарца оптужио за силовање и тешко сексуално злостављање малољетне особе, рекла је портпаролка државног тужиоца Нина Бусек, пренио је лист "Кронен Цајтунг".

Аустрија је до сада, послије Шведске, примила највећи број избјеглица по глави становника у Европи, подсјећа руски канал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана