Italija: Državljanin BiH pokušao da zapali kćerku

N. T.
Italija: Državljanin BiH pokušao da zapali kćerku

Bolonja - Državljanin BiH Martin Halilović (46) uhapšen je u Italiji pošto je u Bolonji zapalio kombi kamper u kojem je spavala njegova kćerka (18).

Ovaj požar, kako prenose italijanski mediji, desio se u srijedu oko 23 časa. Halilović je prvo zaključao, a zatim i zapalio kamper te pobjegao ostavivši kćerku da se uguši. Na sreću, ona je na vrijeme osjetila dim i uspjela je da se spasi.

Djevojka je iskočila kroz prozor na vozilu koji je razbila kada je primijetila požar. Tom prilikom je zadobila manje opekotine, ali se i nagutala dima. Ukazana joj je ljekarska pomoć u bolnici u Bolonji i puštena je na kućno liječenje.

Halilović je ubrzo nakon otkrivanja incidenta uhapšen nekoliko blokova dalje od kombija koji je zapalio. Tokom ispitivanja u policiji on je tvrdio da nije povezan sa požarom.

Devojka je policiji ispričala da su se njeni roditelji to veče žestoko posvađali, a ona je otišla da spava.

- Dok sam spavala osjetila sam miris alkohola i dima. To me je probudilo i tada sam vidjela da kamper gori. Uspjela sam nekako da razbijem prozor i iskočim - rekla je Halilovićeva kćerka za italijanske medije.

Prema pisanjima medija, protiv Halilovića italijanske vlasti su nakon kraće istrage podigle optužnicu zbog pokušaja ubistva, paljevine i oštećenja imovine.

Međutim, još nije poznato šta je Halilovića natjeralo da na ovaj način pokuša da ubije kćerku.

Halilovićev je odranije poznat policiji po krađama i porodičnom nasilju, a njegov sin Sonik nalazi se u zatvoru. Sonik je 2012. godine osuđen na šest godina i osam mjeseci zatvora zbog ubistva mehaničara u penziji Kvinta Orsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana