Италија: Држављанин БиХ покушао да запали кћерку

Н. Т.
Италија: Држављанин БиХ покушао да запали кћерку

Болоња - Држављанин БиХ Мартин Халиловић (46) ухапшен је у Италији пошто је у Болоњи запалио комби кампер у којем је спавала његова кћерка (18).

Овај пожар, како преносе италијански медији, десио се у сриједу око 23 часа. Халиловић је прво закључао, а затим и запалио кампер те побјегао оставивши кћерку да се угуши. На срећу, она је на вријеме осјетила дим и успјела је да се спаси.

Дјевојка је искочила кроз прозор на возилу који је разбила када је примијетила пожар. Том приликом је задобила мање опекотине, али се и нагутала дима. Указана јој је љекарска помоћ у болници у Болоњи и пуштена је на кућно лијечење.

Халиловић је убрзо након откривања инцидента ухапшен неколико блокова даље од комбија који је запалио. Током испитивања у полицији он је тврдио да није повезан са пожаром.

Девојка је полицији испричала да су се њени родитељи то вече жестоко посвађали, а она је отишла да спава.

- Док сам спавала осјетила сам мирис алкохола и дима. То ме је пробудило и тада сам видјела да кампер гори. Успјела сам некако да разбијем прозор и искочим - рекла је Халиловићева кћерка за италијанске медије.

Према писањима медија, против Халиловића италијанске власти су након краће истраге подигле оптужницу због покушаја убиства, паљевине и оштећења имовине.

Међутим, још није познато шта је Халиловића натјерало да на овај начин покуша да убије кћерку.

Халиловићев је одраније познат полицији по крађама и породичном насиљу, а његов син Соник налази се у затвору. Соник је 2012. године осуђен на шест година и осам мјесеци затвора због убиства механичара у пензији Квинта Орсија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана