ИСИС за двије недеље убио 700 људи

Агенције
ИСИС за двије недеље убио 700 људи

Бејрут/Дамаск - Припадници ИСИС су у посљедње двије недеље убили преко 700 припадника племена Шејтат, док је у недјељу страдао 31 члан те паравојне формације.

Према саопштењу Опсерваторије за људска права из Сирије у ударима ваздухопловних снага Сирије на положаје екстремиста у сјеверној провинцији Рака убијен је најмање 31 припадник Исламске државе, укупно је изведено 13 напада на град Рака и 11 на град Табка.

Предсједник Опсерваторије са сједиштем у Британији Рами Абдел Рахман рекао је да су ово најинтензивнији удари сиријских снага на положаје ИСИС.

Исламска држава од фебруара под контролом држи већи дио провинције Рака, пошто је поразила друге побуњеничке групе које су се бориле против режима предсједника Башара Асада, подсјетила је агенција АФП.

Са друге стране, сунитски екстремисти из Исламске државе убили су 700 чланова једног племена на истоку Сирије у посљедње двије недеље и то већином цивиле, саопштила је сиријска опозициона Опсерваторија за људска права.

Опсерваторија која из независних извора прикупља информације о почетка сукоба у Сирији у марту 2011. године, наводи да су екстремисти одрубили главе члановима племена Шејтат из сиријске провинције Даир аз Зур.

Сукоби између Исламске државе и племена Шејтат, који броји око 70.000 људи, избили су у јулу када су екстремисти заузели једно нафтно налазиште.

Исламска држава је заузела трећину сиријске територије и то претежно рурална подручја на сјеверу и истоку земље, а од почетка сукоба у Сирији погинуло је најмање 170.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана