Holandski desničar: Zabraniću kuran i zatvoriti džamije

Tanjug
Holandski desničar: Zabraniću kuran i zatvoriti džamije

Amsterdam - Politička stranka holandskog desničara Gerta Vildersa, koji je sve popularniji uoči izbora obećao je u manifestu da će "pozatvarati džamije i zabraniti kuran".

"Sve džamije i islamske škole zatvoriti, zabraniti Kuran", navodi se u dokumentu koji otkriva izborni program Vildersova Partije slobode (PVV) uoči parlamentarnih izbora zakazanih za mart 2017, prenosi AFP.

PVV u svom programu navodi da će "preokrenuti islamizaciju zemlje sa nizom mera, ukljucujući zatvaranje granica, ugasiti centre za azilante, zabraniti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja i zabraniti muslimankama dsa nose maramu u javnosti".

Na marginama evropske migrantske krize, ankete pokazuju da da Vildersova popularnost raste u odnosu na aktuelnu koaliciju Laburističke partije i Narodne partije za slobodu i Demokrata na čelu sa premijerom Markom Rutom.

Migrantska kriza je podelila Holandiju, državu sa 17 miliona stanovnika, što je uzrokovalo žestoke rasprave i nekoliko napada na prihvatne centre za migrante, prenosi AFP.

Vilders, kojem je za oktobar zakazano ročište u sudskom procesu na osnovu tužbe za podsticanje rasne mržnje, obećao je i održavanje referenduma sa pitanjem ostanka Holandije u Evropskoj uniji.

Njegova stranka je takođe obećala i smanjenje stranih uticaja kao i troškova policije i bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana