Хирург из БиХ на силу покушао да уда кћерку за Сиријца у Њемачкој?

Avaz.ba
Хирург из БиХ на силу покушао да уда кћерку за Сиријца у Њемачкој?

А.Р.Д. (55), поријеклом из Сирије, а настањен у Цазину, покушао је своју кћерку И. Д. (24) да уда за Сиријца, с адресом у Њемачкој, којег јој је он одабрао, пишу федерални медији.

Кћерка се противила удаји за непознатог човјека и када је видјела да су очеве намјере, упркос њеном противљењу, озбиљне, пријавила га је полицији, јавља “Аваз”.

Без обзира на то, А.Р.Д. је инсистирао да га кћерка послуша, па је отишао у Бихаћ, гдје она студира, насилно је угурао у аутомобил и, како додаје поменути портал, повезао у Цазин. У том граду зауставила их је полиција, након чега је А.Р.Д. приведен и испитан. Није познато шта је он намјеравао урадити када је присилио кћерку да крене с њим.

Како сазнаје “Аваз”, доктор А.Р.Д. прије неколико година се из Санског Моста доселио у Цазин, гдје се запослио у тамошњи Дом здравља.

Ожењен је држављанком БиХ и имају деветоро дјеце. Према непотврђеним информацијама, он је држављанин БиХ.

Неки извори кажу да је хирурга супруга напустила због породичног насиља, а неки тврде да је управо она пријавила мужа од којег се, како се прича, још није судски развела, за насилно одвођење њихове кћерке из Бихаћа.

У случај се укључило и Тужилаштво Унско-санског кантона.

Поменути портал, позивајући се на неименоване изворе, пише да је А.Р.Д. специјалиста опште хирургије. Осим у граду на Сани, радио је и у Аустрији, Сирији и Словенији, а школовао се у Ријеци, у Хрватској.

“Аваз” додаје да нико од надлежних из МУП-а УСК није одговарао на њихове позиве како би добили детаљније информације о овом догађају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана